Draadloze Brandwacht / Brandbeveiliging

VKRC heeft een draadloos rookdetectie  en ontruimingssysteem ontwikkeld, die het inzetten van een brandwacht overbodig maakt

Iedereen weet dat niets zo belangrijk is als veiligheid. Er wordt steeds meer gecontroleerd en gehandhaafd door de autoriteiten. Dit is natuurlijk terecht om ongelukken te voorkomen. Door renovatie, ouderdom, blikseminslag, en functieverandering gebeurt het vaak dat het vaste branddetectie systeem niet meer voldoet aan de vergunningseisen.

Om te blijven voldoen aan de veiligheidseisen tijdens renovatiewerkzaamheden, upgraden vaste brandmeldsysteem of bij uitval worden brandwachten ingehuurd.

VKRC heeft een draadloos rookdetectie en ontruimingssysteem, die het inzetten van een brandwacht overbodig maakt. De gebruikte detectie middelen voldoen aan de EN54 en centrale apparatuur staat geregistreerd op de REQ lijst.

Door het aantal melders dat gekoppeld kan worden, kan een volledige dekking worden gegarandeerd. Het systeem is binnen enkele uren operationeel, waardoor de inzet van de brandwacht(en) beperkt kan worden en de kosten die daaraan zijn verbonden worden geminimaliseerd.


Er kunnen tot 250 verschillende types melders op 1 centrale worden aangesloten, waardoor vaste systemen tot 350 puntmelders in een keer overgenomen kunnen worden. Op de locatie komt een lokale meldkamer waarop exact uit te lezen is welke detector in alarmstatus is. Ook is het systeem door universele uitgangen aan te sluiten op een bestaand systeem voor doormelding rechtstreeks naar de meldkamer van de brandweer. Als back-up vindt er ook een melding plaatst naar een particuliere alarmcentrale. Het systeem is uit te breiden met een draadloos ontruimingssysteem met handbrandmelders en draadloos gestuurde slow-whoops.

Het systeem is al vele malen succesvol ingezet bij onder andere verzorgingstehuizen, kantoorpanden, evenementenhallen, winkelcentra, en tijdelijke gebouwen, telkens onder goedkeuring van de bevoegde autoriteit waarbij al vaak door de preventie medewerker van de brandweer het systeem is getest.

Wilt u vandaag nog een vrijblijvende offerte ontvangen in uw mailbox? Klik dan HIER!
Uiteraard is onze verkoop afdeling ook telefonisch bereikbaar, middels 030-8200373.
Natuurlijk kunt u ook gewoon mailen naar
verkoop@VKRC.nl